Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pompás pillangós torták

2011.08.16

 

Pompás pillangós torták

 

Számtalan pillangóval díszített tortagyönyörűség akadt már fenn a világhálón, amiket különböző alkalmakra készítettek, feltehetően nagy sikert aratva a hölgyek körében. De vajon mitől nyújt ennyire magával ragadó látványt a lepkékkel teleszórt torta?!

A pillangó a lélek fejlődését és a halálból kialakuló életet jelképezi. A felbukkanása az életünkben a bennünk rejlő erőforrásra és a fejlődésünk következő, előttünk álló fokára hívja fel a figyelmet. A mexikóiak szerint a finoman simogató, enyhe déli szél a pillangóknak köszönhető. A japánoknál a változékonyság szimbóluma. A pár nélküli pillangó a szűziesség vagy a hűtlen szerető és a gésák jelképe. Emellett a kreativitást, romantikát, élvezetet és szellemiséget is kifejezhetik.

 

A pillangópár a hitvesi boldogságra utal, emiatt kitűnően alkalmas esküvői torta dekorációjaként. A kínaiak szerint hallhatatlanságot jelent. Ezzel a jeligével ellátva bátran ajándékozhatunk szeretteinknek pillangóktól roskadozó tortamonstrumot születésnapjukra.

 

A fehér pillangót a halott lelkének vélték. Skót hiedelem szerint a vörös pillangók a boszorkányok megtestesülései. Tehát legyünk körültekintőek a színválasztásban ajándékozáskor.

 

Ha mélyebbre tekintünk, a pillangó életciklusa felhívja a figyelmet a teljes átalakulásra, ehhez azonban teljes megújulásra van szükség. Itt az ideje felhagyni a régi ismétlődő szokásokkal, viselkedésmódokkal, kapcsolatokkal. Bújjunk ki a berögződött tudatunk bábjából, és szárnyaljunk szabadon a széllel.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 142027
Hónap: 2451
Nap: 112